Danas slavimo:

Vaši

dojmovi

Sporti

on facebook

Prijava

za upis
arrowNaslovna >O NAMA
O NAMA

 
Igra i sport, suze i smijeh, odgoj i obrazovanje, dobro došli u naš svijet: 
              naše znanje, naši postupci,
                                              vaša želja, vaša snaga,
                                                                       naša inspiracija, vaša motivacija

Športska škola "Sporti" je sportska Udruga građana osnovana 2006. godine s ciljem  učenja djece predškolske i mlađe školske dobi (djeca os 3,5 do 10. godina starosti) osnovnim oblicima kretanja, skakanja i bacanja a sve u svrhu unapređenja njihovog zdravstvenog stanja u kasnijim fazama rasta i razvoja. 

Djetinjstvo, živa uspomena u nama na dane provedene u igri i veselju je ono što proživljavamo i kao odrasli ljudi. 

Bezbrižno djetinjstvo je naša motivacija, za radost u igri Vaše djece. 
Djeci pružamo uzbudljivo kretanje, zanimljivost svaki sat i atraktivnost primjene prenesenog znanja u njihovoj svakodnevnici. U ovom slučaju to podrazumijeva, ispravno učenje i adekvatnu primjenu stečenih motoričkih znanja, odnosno tjelesnih kretnji.

Naša karakteristika nije sport, vježbanje i natjecanje. 

Naš potpis je tjelesni odgoj, dio općeg odgoja i prva karika u sustavu sretnog i svestranog odgoja i obrazovanja djeteta.

Program Športske škole provodi se po načelu preliminarne (djeca predškolske dobi, od 3,5 godina do polaska u školu) i univerzalne športske obuke (djeca od I-IV razreda OŠ) kao obogaćeno tjelesno vježbanje (usvajanje elementarnih znanja bazičnih oblika kretanja i sportova).


Roditelji, na Vam je da djecu usmjerite ka' tjelesnoj aktivnosti, a na nama je da djecu potaknemo kako bi prvo zavolili a poslije usavršavali i održavali vrednote tjelesnog odgoja, ispravnog vježbanja koje se manifestira kroz sportske aktivnosti.


Ne očekujte od nas preranu selekciju u svrhu "stvaranja" vrhunskog sportaša, mi smo prvo za igru jer ...


"Igra je sredstvo života i kako dijete odgajamo u igri, tako će ono ostati i biti kasnije u životu".  Aristotel 


Sa stečenom tjelesnom naobrazbom djeca imaju mogućnost nastavka daljnjeg obrazovanja u domeni bilo kojeg sporta za koji se oni odluče u okviru nekog sportskog kluba ili se rekreativno posvetit bavljenju sportom u funkciji održavanja i poboljšanja funkcionalnih sposobnosti organizma.POVIJEST ŠKOLE


Športska škola "SPORTI" je institucija koja objedinjuje odgoj i obrazovanje, igru, tjelesno vježbanje i sport radi postizanja sklada između mogućnosti, želja i dužnosti koje se javljaju, nasljeđuju, postavljaju "nameću" tijekom rasta i razvoja svakog pojedinca.

Projekt škole nastao je prema iskustvima i poticajima starijih kolega iz struke, koji su otvorili vrata, pokazali i obučili nas kako se radi s djecom te usmjerili ka' nepresušnom izvoru želje za radom i dokazivanjem, volje za poslušnošću i iskazivanju ljubavi prema svakoj pozitivan smjernici. 


"Sporti" je registriran kao sportska Udruga školske godine 2005/2006. za provođenje kratkog sportskog programa namijenjenoga djeci predškolskog i mlađe školskog uzrasta (djeca od 3,5 godina do 10. godina starosti) s ciljem dopune tjelesnog kretanja djece izvan obrazovnih institucija (vrtića i škola). 

Prvotno je svoj brend odgoja i obrazovanja razvijala pod imenom Udruga za sportsku obuku i rekreaciju "Valerija Stanić", da bi 2008. godine na inicijativu svojih malih polaznika promijenila ime u "Sporti" Športska škola, radi bolje prepoznatljivosti.

Za vrijeme našeg egzistiranja dva puta smo promijenili lokaciju održavanja treninga, ali, uvijek u korist djece. I oba puta smo se nalazili u neposrednoj blizini Parka Maksimir.

Uspješan planski sustav provodi iz godine u godinu, jer naši polaznici uvijek s treninga odlaze doma tako da kažu: "Vidimo se za dva dana"!


O NAMA